Flow Life Planning

Samenspraak

Het voeren van een goed gesprek begint bij het stellen van de juiste vragen. Het kaartspel Samenspraak – vragen voor een goed gesprek helpt je hierbij. Het nodigt je uit om meer inzicht te krijgen in jullie wensen, dromen en levensdoelen.

Wat is
samenspraak?

Samenspraak-vragen voor een goed gesprek is een kaartspel dat bestaat uit zeven vragen om samen met je partner te beantwoorden.

Het nodigt je uit om op een laagdrempelige manier een gesprek te voeren anders dan anders.

De vragen zorgen ervoor dat je stilstaat bij de dromen, wensen en verlangens die jullie hebben. Met als resultaat dat je samen hetzelfde pad blijft bewandelen. Op een plezierige en gelukkige manier. Zonder vervelende verrassingen achteraf.

Waarom
Samenspraak?

Oprechte aandacht

Echt even de tijd voor elkaar nemen. Luisteren naar de ander en ontdekken wat je partner bezig houdt. Hoe vaak doen jullie dat?

In de trajecten die ik met koppels doorloop merk ik dat deze gesprekken afnemen naarmate ze langer bij elkaar zijn.

In het begin van de relatie is de nieuwsgierigheid naar de ander enorm. Je wilt alles weten van je nieuwe liefde. En vraagt elkaar het hemd van het lijf. 

Eenmaal samenwonend of na gezinsuitbreiding neemt de waan van de dag het over. Er wordt nog genoeg gekletst. Maar de gesprekken zijn nu vooral functioneel en luchtig. Over de dagelijkse dingen zoals het nieuws of je werk. Of de terugkerende takenlijstjes zoals boodschappen doen, koken en het ophalen van de kinderen.

Aannames

Toch denken we precies te weten wat de ander wil en nodig heeft. Denken ja. En dit kan voor vervelende situaties zorgen. Wat voorbeelden uit de praktijk:

  • Een man die hard werkt met het idee om over 5 jaar samen hun droomhuis in het oosten van het land te realiseren. Niet wetende dat dit niet meer de langgekoesterde wens van zijn vrouw is. Diep van binnen blijft zij liever dichtbij de kleinkinderen wonen.
  • Een vrouw, die er steeds vaker over droomt om als zelfstandige aan de slag te gaan. Maar dit niet bespreekt omdat haar man fulltime werkt en zij de zorg voor de kinderen op zich heeft genomen. 


Zonde! Juist door vaker samen stil te staan bij de dromen, wensen en verlangens die jullie hebben, blijf je samen hetzelfde pad bewandelen. Op een plezierige en gelukkige manier. Zonder vervelende verrassingen achteraf.

Lijstjes
Tips voor een goed gesprek

Samenspraak zorgt er voor dat je echt even tijd en aandacht voor elkaar hebt. Om het meeste uit dit moment te halen, hier alvast wat tips:

Goed luisteren doe je door de ander echt te willen begrijpen. Elkaar uit laten praten, open vragen stellen en je eigen mening even opzij helpen je hierbij. 

Net als bij jullie eerste date. Ga er niet vanuit dat je wel weet wat de ander denkt. Maar durf vragen te stellen die je normaliter niet zo snel stelt. Door nieuwsgierig te zijn kun je elkaar nog beter leren kennen waardoor je je relatie kunt versterken.

Zorg dat jullie niet gestoord kunnen worden. Telefoons op ‘stil’ en uit het zicht. Kijk elkaar aan in de ogen.

Combineer het kaartspel met een goed glas wijn, lekker eten, maak er iets bijzonders van. Zorg voor een comfortabele, sfeervolle omgeving waarin jullie je prettig voelen.

Samenspraak

Bestel het kaartspel samenspraak

Hoe werkt het?

  1. Vul je gegevens hiernaast in.
  2. Ontvang via Tikkie een betaalverzoek van € 5,- (NL inclusief verzendkosten).
  3. Na ontvangst van de betalingsbevestiging wordt het kaartspel binnen 2 werkdagen naar je toegestuurd.