Leef je om te werken, of werk je voor een fijn leven?

Geld geeft vrijheid, maakt gelukkig en draagt bij aan een onbezorgd leven. Daarom is je werk belangrijk, werk je je uit de naad en doe je je best om steeds een beetje meer te bemachtigen. Zodat jij en je gezin niets tekort komen.

Ironisch genoeg geeft dat harde werken lang niet altijd het zaligmakende gevoel dat je nastreeft. De lange dagen breken je op. En ook thuis wordt het vele werken niet altijd gewaardeerd. Maar ja, wat moet je dan? Je doet het ook voor hen. 

Dit voorbeeld laat zien hoe complex de impact van geld op ons leven is. Vanuit een, vaak onbewust, gevoel van schaarste ben je op zoek naar meer en beter. Met als gevolg minder energie, tijd en liefdevolle aandacht voor jezelf en de mensen van wie je houdt. 

Eén van de vragen die dan ook regelmatig terugkomt in de gesprekken met mijn cliënten is: “Leef je om te werken of werk je om te leven zoals jij dat wilt?” 

En:

“Wat is echt belangrijk in jouw leven en hoeveel heb je daarvoor nodig?”

Dit levert prachtige gesprekken op. Gesprekken waarin mensen zich realiseren welke impact geld heeft op hun welzijn. Het laat hen nadenken over hoeveel genoeg is. En de manier waarop ze willen leven. 

Deze gesprekken zijn veelal het startpunt van een lichter en liefdevoller leven. Een leven waarin geld nog steeds belangrijk is. Maar dan zonder stress, gejakker en continu hard werken. 

Hoewel ik een achtergrond in de financiële wereld heb, houd ik mij als Life Planner alleen nog bezig zachte kant van geld. De gevoelskant van geld. Want juist door inzicht te krijgen in jouw relatie met geld, kun je uit vicieuze cirkel van meer en beter te stappen. Het zorgt dat je slimmere keuzes gaat maken, een fijner leven hebt en het gevoel van echte rijkdom ervaart. 

Wil je meer weten over mijn werkwijze, stuur me gerust een bericht.