Marie Kondo voor hoofd en hart

‘He Jen, eigenlijk ben je een soort Marie Kondo. Maar dan voor hoofd en hart.’ Ik moest hard lachen toen iemand dit deze week tegen mij zei. Als ik iemand vertel dat ik Life Planner ben, is niet niet altijd gelijk duidelijk wat ik doe. De vergelijking met Marie Kondo geeft je misschien wel een beeld van mijn dienstverlening.

Opruimgoeroe Marie Kondo helpt je om een rommelvrij huis te krijgen. Om overbodige spullen weg te doen zodat er ruimte ontstaat voor de spullen die je koestert. Zodat je waardevolle spullen een plek krijgen die ze verdienen. 

Als Life Planner is het niet mijn doel om je spullen te organiseren. Wel je leven. Samen kijken we naar alles wat er in je leven speelt. Alsof we voor een grote kast staan die geordend moet worden. We trekken alle laden open om te zien wat erin zit. We kijken naar je loopbaan, je relaties, je leefstijl, je financiën en de bagage die hebt verzamelt in je leven. Fysiek, emotioneel en mentaal. We onderzoeken wat je wilt houden. Wat je niet meer nodig hebt. Wat een andere plek mag krijgen. We staan stil bij de diepere betekenis van de dingen die we tegenkomen. Dit proces schept helderheid in de vraagstukken die je hebt en geeft richting voor de toekomst. 

Het mooie vind ik, dat er vaak verborgen pareltjes naar voren komen. Passies, dromen waarvan je vergeten was dat je ze had. Of niet wist wat je ermee kon waardoor je ze hebt weggestopt. Door het opnieuw inrichten van je leven, ontstaat overzicht en ruimte. Hierdoor kun je jouw parels eindelijk de tijd en aandacht geven die ze verdienen.

Tijd om op te ruimen en af te stoffen dus. Laat je niet langer tegenhouden door dat stemmetje in je hoofd, maar ga ervoor. Trek die eerste la vandaag nog open ;-).