Jezelf ‘resetten’

Life Planning helpt je om duidelijk te krijgen wat je belangrijk vindt. Wat jouw essentie is. Veel van mijn klanten worden volledig opgeslokt door de ratrace. Hollen van hot naar her en proberen alle ballen in de lucht te houden. Thuis, op het werk, sociale verplichten met als gevolg dat ze opgebrand (dreigen) te raken.  Ze willen weer terug naar de basis, keuzes maken en simpelweg gelukkig zijn.

Vorig jaar was ik bij een lezing van Mo Gawdat. Zijn persoonlijke verhaal en ervaringen als ingenieur (o.a. Google) hebben ertoe geleid dat hij op zoek is gegaan naar de formule van geluk. Op basis van bewijsbare feiten en analytische logica. Wat mij vooral is bijgebleven is zijn vergelijking met de mobiele telefoon. Bij de aankoop werkt alles. De batterij gaat lang mee en alles functioneert. Naarmate we er meer apps opzetten, werkt de telefoon minder goed en raakt de accu sneller leeg. Heel herkenbaar voor mensen. Hoe meer ballen (of apps) we in de lucht willen houden, hoe meer energie ze ons kosten. Zeker als het dingen zijn die we als een verplichting ervaren en geen energie geven. Dus ervaar je dat je teveel tijd besteed aan dingen die je niet gelukkig maken: reset jezelf!